Zen zonder meester

BKZENZNDMSR

Nieuw product

Auteur Frenk Meeuwsen (1965) werkte drie jaar aan deze semi-autobiografie over zijn ervaringen met zen en spiritualiteit. In 55 korte, getekende hoofdstukken beschrijft hij zijn belevenissen en zijn zoektocht naar verdieping en doet dat vooral met heel veel humor. Meeuwsen ontpopt zich als een rasschrijver en getalenteerd tekenaar. Zen zonder meester is een boek waar je in blijft lezen!

Meer details

€ 19,95

Meer informatie

Auteur Frenk Meeuwsen (1965) werkte drie jaar aan deze semi-autobiografie over zijn ervaringen met zen en spiritualiteit. In 55 korte hoofdstukken, die zich zowel in Europa als in Japan afspelen, beschrijft hij zijn belevenissen en zijn zoektocht naar verdieping en doet dat vooral met heel veel humor. Meeuwsen ontpopt zich als een rasschrijver en getalenteerd tekenaar... Zen zonder meester is een boek waar je in blijft lezen!

Wat is het geluid van één klappende hand? Dit beroemde raadsel uit de zenfilosofie wordt door Meeuwsen simpel opgelost: het 'klinkt' zoals applaus in gebarentaal voor doven wordt uitgebeeld. Natuurlijk maakt hij daar een tekening van, maar deze oplossing is ook kenmerkend voor zijn benadering van spiritualiteit, daar mag je namelijk best om lachen. Met Hollandse nuchterheid gaat hij het Japanse boeddhisme te lijf, en komt zo tot verrassende ontdekkingen.

 

  •  auteur: Frenk Meeuwsen
  • isbn 9789089881090
  • paperback
  • 288 pagina's
  • november 2017