Auteurs Er zijn geen producten in deze categorie.

Subcategorieën

 • Rients Ritskes

  Rients Ritskes (1957) is auteur van meerdere praktische boeken over zen en hoofdopleider van Zen.nl. Dit is behalve een opleidingsinstituut voor zenleraren een samenwerkings- verband van 39 Zen.nl vestigingen in Nederland. Zenmeditatie is een techniek die als training te vergelijken is met mentale fitness. Rients Ritskes beoefent nu bijna 40 jaar zen.

 • Thich Nhat Hanh

  Thich Nhat Hanh (Thừa Thiên-Huế, Vietnam, 11 oktober 1926) is een Vietnamese boeddhistische monnik, vredesactivist, dichter en schrijver. Sinds 1966 leidt hij een monastieke gemeenschap en lekengroep 'Order of Inter-Being' (in het Vietnamees Tiep Hien), die onderricht geeft in het trainen van aandacht en geëngageerd boeddhisme. In 1982 stichtte hij het boeddhistische centrum Plum Village, een meditatiegemeenschap in de Dordogne in Frankrijk.

 • Margrit Irgang

  Margrit Irgang is schrijfster en beoefent sinds 1984 zen. Zij is lid van de gemeenschap “Interzijn” van Thich Nhat Hanh, geeft oefencursussen over het thema aandacht en begeleidt mensen op de zenweg. Voor haar romans, verhalen en gedichten voor volwassenen en kinderen werd zij met talrijke prijzen bekroond, o.a. de aanmoedigingsprijs voor literatuur van de Staat Beieren, de “Münchner Literaturjahr”, de Marburgse aanmoedigingsprijs en een eenjarig gastverblijf in de Duitse Academie Villa Massimo te Rome. Margrit Irgang woont in de omgeving van Freiburg.

 • Edel Maex

  Edel Maex is psychiater, zenleraar en een van de grondleggers van het werken met Mindfulness Training in de Lage Landen. Hij leidt al meerdere jaren een zengroep in Antwerpen.

 • Stephen Batchelor

  Stephen Batchelor werd in 1953 geboren in Schotland en groeide op in de buurt van Londen. Toen hij achttien was, verliet hij Engeland en sloot zich aan bij de gemeenschap rond de Dalai Lama in Dharamsala, India. In 1974 werd hij tot boeddhistisch monnik gewijd. Na een formele training in zowel de Tibetaanse als de zentraditie van het boeddhisme, trad hij uit in 1984. Als leek richtte hij zijn aandacht in toenemende mate op het eerste onderricht van de Boeddha, zoals dat te vinden is in de Pali-canon. Hij is auteur van verscheidene boeken, waaronder het zeer bekende Boeddhisme zonder geloof. Hij is bekend om zijn agnostische en niet-religieuze benadering en geeft over de hele wereld les in boeddhistische filosofie en meditatie. Met zijn vrouw Martine woont hij in de buurt van Bordeaux in Zuidwest-Frankrijk.

 • Charlotte Joko Beck

  Charlotte Joko Beck (27 maart 1917 - 15 juni 2011) was een Amerikaanse Zen leraar en auteur van enkele 'must reads' voor geïnteresseerden in zen.

 • Pema Chödrön

  Pema Chödrön (New York, 1936-) is een boeddhistische non en leraar in de Tibetaanse Vajrayana-traditie van Chögyam Trungpa Rinpoche. Ze werd geboren als Deirdre Blomfield-Brown en probeert de oosterse kennis aansprekelijk te maken voor de westerse wereld. Pema Chödrön heeft vele lezingen en meditatiecursussen gegeven en is in Europa vooral bekend als auteur. Zij geeft les aan de Gampo Abdij in Nova Scotia.

 • Herman Hesse

  Hermann Karl Hesse (1877 – 1962) was een Duitstalige Zwitserse schrijver en dichter. Hij ontving in 1946 de Nobelprijs voor Literatuur. In het werk van Hermann Hesse, dat veelal autobiografisch is, komt steeds weer de confrontatie van de mens met zichzelf aan de orde. Deze dualiteit moet de mens in staat stellen "zichzelf te zijn". Veel van de boeken van Hesse gaan over persoonlijke ontwikkeling en groei.

 • Jan Geurtz

  Jan Geurtz (1950) is een Nederlandse schrijver. Hij studeerde orthopedagogiek, onderwijskunde en wetenschapsfilosofie en heeft daarna gewerkt in de verslavingszorg. Jan Geurtz laat zich vooral inspireren door het boeddhisme. Hij brak door met Verslaafd aan liefde. In deze spirituele bestseller toont Geurtz aan dat onze zoektocht naar liefde en erkenning voortkomt uit een fundamentele afwijzing van het zelf en laat hij zien hoe we dat kunnen veranderen. Geurtz schreef daarnaastonder andere De verslaving voorbij, Bevrijd door liefde en Vrij van gedachtes.